Składniki: - 500 g karkówki - 1 jajko - 1 cebula - 2 łyżki bułki tartej - 1 łyżeczka musztardy sarepskiej - 0,5 łyżeczki słodkiej papryki - sól, pieprz do smaku - 300 g makaronu rurki - 1 por - 250 g pieczarek - 250 ml śmietany kremówki - 2 żółtka - sól,pieprz do smaku - olej do smażenie Mięso zmielić. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i na patelni w której zrumienialiśmy cebulkę podsmażyć na oleju z wszystkich stron i zdjąć z patelni. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku i wlać na patelnię.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.ala-piecze.blogspot.com/2014/05/pulpety-z-makaronem-w-sosie-pieczarkowo.html