składniki: biszkopt 3 łyżki mąki pszennej, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa śmietankowo-truskawkowa 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa masa truskawkowa 350 g truskawek, użyłam mrożonych 1 galaretka truskawkowa Jajka na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Masę truskawkową wylać na masę śmietanowo-truskawkową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-12 minut. Gotową masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Rozmrożone truskawki zmiksować z drugą tężejącą galaretką na mus. Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem.