Przepis
Składniki:
szklanka wody
6 dag masła
1/2 łyżeczki cukru
szczypta soli
15 dag mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4jajka
olej
kwadraty papieru do pieczenia
10 dag cukru pudru
łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Zagotuj wodę z masłem, cukrem i solę
2. Zestaw z ognia, dodaj mąkę i proszek, wymieszaj.
3. Podgrzewaj mieszając,
4. Zdejmij z ognia, przestudź.
5. Miksuj, dodając po jednym jajku.
6. W rondlu rozgrzej olej. Ciastem napełnij szprycę
7. Na kawałki papieru wyciskaj nieduże pierścienie
8. Kwadraty z ciastem kładź na rozgrzany olej
9. Pączki smaż na małym ogniu na mocno złoty kolor
10. Osącz z nadmiaru tłuszczu, wystudź
11. Polej lukrem utartym z pudru i soku z cytryny.