Oponki wiedeńskie

Krzysztof
08.02.2015 7:05
Oponki wiedeńskie

Przepis

Składniki:

szklanka wody

6 dag masła

1/2 łyżeczki cukru

szczypta soli

15 dag mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

4jajka

olej

kwadraty papieru do pieczenia

10 dag cukru pudru

łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Zagotuj wodę z masłem, cukrem i solę

2. Zestaw z ognia, dodaj mąkę i proszek, wymieszaj.

3. Podgrzewaj mieszając,

4. Zdejmij z ognia, przestudź.

5. Miksuj, dodając po jednym jajku.

6. W rondlu rozgrzej olej. Ciastem napełnij szprycę

7. Na kawałki papieru wyciskaj nieduże pierścienie

8. Kwadraty z ciastem kładź na rozgrzany olej

9. Pączki smaż na małym ogniu na mocno złoty kolor

10. Osącz z nadmiaru tłuszczu, wystudź

11. Polej lukrem utartym z pudru i soku z cytryny.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną