składniki: 2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych migdałów 100 g masła 1 jajko 1 szklanka mleka kilka kropel aromatu cytrynowego lub 2 łyżki soku z cytryny oraz 1 galaretka cytrynowa + 3/4 szklanki wody 250 ml śmietanki 30 % Wszystkie składniki na ciasto muffinkowe przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Niestety talentów dekoratorskich to ja nie mam ale muffinki jak na moje możliwości to całkiem fajnie się prezentują. Masę przełożyć do foremek na muffiny na wysokość ok 3/4 foremki. Wykonany jest z miękkiego elastycznego tworzywa dzięki czemu krem bardzo łatwo się nakłada do woreczka jak i wyciska. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej połączyć składniki mokre. Na moje małe poczynania dekoratorskie taki rękaw jest w sam raz:) Z podanych składników wyszło12 muffinek, kremu nieco zostało ale córeczka się nim zaopiekowała. Krem na muffinki nałożyłam przy pomocy rękawa do zdobienia, który otrzymałam od sklepu przyjemnegotowanie.pl.