Postępujemy z nią tak samo jak w pierwszym przypadku. 250 ml mleka wlewamy do miski, dodajemy zimną kawę i ubijamy na pianę, słodzimy, na koniec dodając chłodną ale płynną żelatynę. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej lub wstawiając na chwilę do mikrofali. 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego wlewamy do miski i na najwyższych obrotach miksera miksujemy do uzyskania gęstej pianki, którą słodzimy do smaku słodzikiem (do smaku). 250 ml mleka ubijamy na piankę, słodzimy, dodajemy słodzik do smaku i przygotowaną żelatynę całość miksujemy i wylewamy do tortownicy jako ostatnią trzecią warstwę naszego deseru. 3 łyżeczki żelatyny zalewamy 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Składniki: - 750 ml Wypasionego mleka zagęszczonego Mlekovita - słodzik o aromacie orzecha laskowego/cukier waniliowy - 9 łyżeczek żelatyny - 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - bita śmietana i owoce do dekoracji Kolejną porcję żelatyny (3 łyżeczki) zalewamy 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy. 3 łyżeczki kawy rozrabiamy w odrobinie wody przegotowanej. Wstawiamy do lodówki na min 2-3 godz. Poza tym jest to firma z mojego rodzinnego miasta, więc zapraszam Was do zapoznania się z ich bardzo bogatą ofertą.