Składniki: krem: 250 g masła 220 g cukru pudru 250 ml mleka 4 żółtka 100 g gorzkiej czekolady ( 70% ) 1 łyżka maki pszennej ponadto duże opakowanie herbatników 2/3 szklanki kawy (można dodać alkoholu) 1/3 słoiczka konfitury malinowej maliny do dekoracji Miękkie masło utrzeć z druga połową cukru pudru na puch, stopniowo dodawać przestudzony budyń i miksować do uzyskania gładkiego kremu. Sposób wykonania: Przygotować krem czekoladowy: Żółtka utrzeć z połową cukru pudru na gęstą, jasną masę. Na dużym talerzu układać namoczone w kawie herbatniki (2 rzędy po 6 herbatników ). Na jednej z nich, przed położeniem kremu nałożyć i rozsmarować konfiturę malinową. Przed przełożeniem herbatników krem nieco schłodzić w lodówce, będzie łatwiej tworzyć ciasto. Przed podaniem, ciasto wyjąć wcześniej z lodówki, by maślana masa nabrała odpowiedniej konsystencji. W oryginale dodatkiem do ciasta są orzechy, ja zastąpiłam je konfiturą malinową i świeżymi owocami. Ułożyć następną warstwę herbatników namoczonych w kawie, znów wyłożyć krem.