😉 Składniki (na 3 porcje): 2 duże papryki (czerwona i żółta) 1 średnia cebula 250 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku bazylia, kmin rzymski, oregano, sól, pieprz garść czarnych oliwek 300 g makaronu spaghetti Przygotowanie Na patelni podsmażamy startą na tarce cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, przecier pomidorowy i przyprawy. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, skórką do góry. Bardzo lubię pieczoną paprykę, dlatego taki sos to coś w sam raz dla mnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.e-przepisykulinarne.pl/2015/01/spaghetti-z-sosem-z-pieczonej-papryki-479-kcal/