Przepis
Składniki :
dwie piersi z kurczaka
kawałek pora
marchewka
kilka listków świeżej mięty
cztery plastry cyrtyny
przyprawa do drobiu świeżo mielona (gorczyca, cebulka suszona, rozmaryn, oregano, gałka muszkatołowa, pieprz czarny i czerwony, cząber, tymianek)
sól do smaku (pamietajmy -w parowarze używamy mniej soli)
chili suszone świeżo zmielone
oliwa z czosnkiem
Piersi kurczaka myjemy, suszymy i dzielimy na trzy części. Smarujemy oliwą i przyprawami i wkładamy na noc do lodówki. Na tackę do parowania kładziemy na plastry cytryny wcześniej zamarynowanego kurczaka, kawałki pora i listki mięty. Marchewkę kroimy w paski i tez kładziemy na tackę. Parujemy ok 20 min (w zależności od wielkości kurczaka). Ozdabiamy listami mięty.
Smacznego!