Parowana pierś z kurczaka z listkami mięty na cytrynowym spodzie

Beata
15.01.2015 16:19
Parowana pierś z kurczaka z listkami mięty na cytrynowym spodzie

Przepis

Składniki :

dwie piersi z kurczaka

kawałek pora

marchewka

kilka listków świeżej mięty

cztery plastry cyrtyny

przyprawa do drobiu świeżo mielona (gorczyca, cebulka suszona, rozmaryn, oregano, gałka muszkatołowa, pieprz czarny i czerwony, cząber, tymianek)

sól do smaku (pamietajmy -w parowarze używamy mniej soli)

chili suszone świeżo zmielone

oliwa z czosnkiem

Piersi kurczaka myjemy, suszymy i dzielimy na trzy części. Smarujemy oliwą i przyprawami i wkładamy na noc do lodówki. Na tackę do parowania kładziemy na plastry cytryny wcześniej zamarynowanego kurczaka, kawałki pora i listki mięty. Marchewkę kroimy w paski i tez kładziemy na tackę. Parujemy ok 20 min (w zależności od wielkości kurczaka). Ozdabiamy listami mięty.

Smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną