Wyjątkowy deser

Ewelina
Desery
15.01.2015 10:35
Wyjątkowy deser

Przepis

Jaglany warstwowiec z duszonymi gruszkami

Składniki na 1 porcję:

40 g kaszy jaglanej

130 g jogurtu naturalnego

100 g gruszki

1 łyżeczka cynamonu

15 g miodu

8 g płatków migdałowych

40 g dżemu z czarnej porzeczki (u mnie wersja domowa bez cukru)

wartość energetyczna 1 porcji: ok. 400 kcal

B: 13,4g T: 10 g W: 62,6 g

Kaszę jaglaną ugotować na wodzie, następnie dodać miód, dokładnie wymieszać. Gruszkę pokroić w kostkę, poddusić z cynamonem. W szklance bądź innym naczyniu układać warstwami: kaszę, jogurt, gruszki, na wierzchu warstwę dżemu, posypać płatkami migdałowymi. Smacznego ;)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną