Idealny sos grzybowy

Idealny sos grzybowy

Składniki:500 g świeżych podgrzybków2 dymkipęczek pietruszki200 g śmietany 18%1 łyżeczka tymiankusól, pieprz, 1 łyżka masłaPrzygotowanie:Grzyby obrać, umyć i przegotować raz w osolonym wrzątku - gotować ok 15 minut. Na rozgrzanej …

Składniki

Przepis

Składniki:

500 g świeżych podgrzybków

2 dymki

pęczek pietruszki

200 g śmietany 18%

1 łyżeczka tymianku

sól, pieprz,

1 łyżka masła

Przygotowanie:

Grzyby obrać, umyć i przegotować raz w osolonym wrzątku - gotować ok 15 minut. Na rozgrzanej patelni usmażyć dymkę, zmniejszyć ogień dołączyć grzyby z tymiankiem, po około 10 minutach wlać śmietanę i przyprawić do smaku - smażyć jeszcze na małym ogniu przez chwilę.

 http://niezlymlynek.blogspot.com/2014/10/sos-grzybowy.html
Krzysztof

true

Polecane