Zupa grzybowa z łazankami

Ewelina
Zupy
04.01.2015 11:00
Zupa grzybowa z łazankami

składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 60 g suszonych grzybów ( u mnie głównie kapelusze podgrzybków i prawdziwków) sól do smaku 3-4 łyżki śmietany 18 % 3 łyżki mąki pszennej makaron, u mnie łazanki Grzyby namoczyć wcześniej w letniej wodzie, ok 1-2 godzinki. Gdyby zupa miała zbyt mocny aromat grzybowy dolać bulionu warzywnego natomiast gdy była by za słaba w smaku dolać wody w której moczyły się grzyby. Następnie grzyby osączyć z wody, zalać bulionem i ugotować do miękkości na wolnym ogniu. Potem grzybki wyłowić lub po prostu wywar przecedzić przez sitko do drugiego garnka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2014/12/zupa-grzybowa-z-azankami.html