Przepis
Składniki:
125 g rukoli
100g sera koziego dojrzewającego z ziarnami czarnego pieprzu Saloio Gourmet
1 duża pomarańcza
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka masła
2 garście orzechów nerkowca (opcjonalnie)
Uwaga: na zdjęciach nie ma orzechów bo zapomniałam dać :) a jak sobie przypominałam, to zdjęcia już były zrobione :)
Pomarańcze porządnie szorujemy, następnie ścieramy całą skórkę. Pomarańcze najlepiej wyfiletować. Na patelnie wrzucamy cukier oraz pomarańcze. Smażymy, aż pomarańcza puści sok i powstanie sos, do którego dodajmy masło. Na talerzu układamy rukolę, dodajemy pokrojony cieniutko ser, posypujemy orzechami, układamy pomarańcze z sosu, a na końcu polewamy ciepłym sosem... i wcinamy. Smacznego :)