Składniki: - 1 litr tłustego mleka - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 2 żółtka - 300 g miękkiego masła - 5 pomarańczy o grubej skórce - 2 galaretki cytrynowe - 450 g herbatników kakaowych Przygotowanie: Ze sparzonych pomarańczy ocieramy skórkę na tarce (tylko pomarańczowa część, biała jest gorzka) i wyciskamy sok. Masło miksujemy na jasną, puszystą masę, a następnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy do chwili, aż powstania gładka masa, którą dzielimy na 3 równe części. Spód formy o wymiarach 22x32 cm wykładamy herbatnikami, na których delikatnie rozsmarowujemy pierwszą część masy, którą następnie przykrywamy herbatnikami. Na gotujące się mleko wlewamy mleko z mąką i gotujemy jak budyń, do zgęstnienia. Resztę mleka mieszamy ze skórką oraz sokiem z pomarańczy i zagotowujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby zastygło.