Zupa z fasolką szparagową

Basia
Obiad
26.09.2016 9:38
Zupa z fasolką szparagową

Składniki: Sposób przygotowania: - 50 dag fasolki szparagowej - mięso na wywar (ja użyłam pałek i udek) - włoszczyzna - 4 duże ziemniaki - 3 ziela angielskie - 4 liście laurowe - 3 łyżki octu - śmietana do zabielenia - sól, cukier Zupa z fasolki szparagowej przygotowana w wersji, w jakiej zawsze robi ją moja babcia i mama. Zupę z fasoli (Jaś) doprawianą w ten sposób robiłam w zeszłym roku. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku cukrem i solą. źródło: przepis rodzinny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: ok.1,30h Obie wersje zupy fasolowej są tak dobre, że na stałe wpisały się do naszego domowego jadłospisu. Włoszczyznę kroimy w plastry bądź kostkę (por wyrzucamy). Czasami nie warto szukać lepszych przepisów, trzeba sięgnąć po te stare sprawdzone. Fasolkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy wywar przez ok. 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/09/zupa-fasolowa.html