Zupa migdałowa

Ewelina
Zupy
11.12.2014 18:48
Zupa migdałowa

Przepis

Składniki:

1 l mleka

300 g zmielonych migdałów

5 łyżek rodzynek

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki cukru

4 łyżki płatków migdałowych

3 łyżki makaronu łazanki

1 łyżeczka cukru

2 łyżeczki miodu

Wykonanie:

Migdały zmieszałam z 3 łyżkami zimnej wody na bardzo gęstą papkę

Odlałam 3 łyżki zimnego mleka a resztę zagotowałam z cukrem i zalałam migdały. Wymieszałam. Doprawiłam miodem. Wsypałam rodzynki. Wstawiłam na gaz i zagotowałam.

3 łyżki zimnego mleka wymieszałam z mąką ziemniaczaną i wlałam do gorącej zupy. Wymieszałam.

Zupa gotowa.

Można ją podać z ryżem. Ja podałam z makaronem i posypałam płatkami migdałowymi i dodatkowo rodzynkami.