Przepis
Składniki:
1 l mleka
300 g zmielonych migdałów
5 łyżek rodzynek
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki cukru
4 łyżki płatków migdałowych
3 łyżki makaronu łazanki
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki miodu
Wykonanie:
Migdały zmieszałam z 3 łyżkami zimnej wody na bardzo gęstą papkę
Odlałam 3 łyżki zimnego mleka a resztę zagotowałam z cukrem i zalałam migdały. Wymieszałam. Doprawiłam miodem. Wsypałam rodzynki. Wstawiłam na gaz i zagotowałam.
3 łyżki zimnego mleka wymieszałam z mąką ziemniaczaną i wlałam do gorącej zupy. Wymieszałam.
Zupa gotowa.
Można ją podać z ryżem. Ja podałam z makaronem i posypałam płatkami migdałowymi i dodatkowo rodzynkami.