Przepis
SKŁADNIKI :
1 duża,podwójna surowa,pierś z kurczaka
1 główka sałaty lodowej
1 mała czerwona papryka (może być również konserwowa)
1 puszka białej fasoli w zalewie
4 jajka ugotowane na twardo,obrane
3 ogórki konserwowe lub 1/2 długiego ogórka,świeżego
1 puszka kukurydzy
biała część z pora,pokrojona w talarki
DODATKOWO :
dowolny sos czosnkowy
Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy,kroimy w kostkę,następnie obsmażamy na odrobinie oleju z dodatkiem przypraw do gyrosa,studzimy.
Kukurydzę i fasolę odcedzamy.Sałatę,paprykę,jajka i ogórki kroimy w średnią kostkę a por w talarki.Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.Przechowujemy w lodówce,przed podaniem polewamy odrobiną sosu.Smacznego.