Krem pomidorowo-kokosowy

Dagmara
Zupy
25.11.2014 10:37
Krem pomidorowo-kokosowy

Przepis

Krem pomidorowo-kokosowy

Minimum składników, maksimum smaku. Lekka zupka jako przystawka lub lekka kolacja.

Smak lekko orientalny poprzez dodatek mleczka kokosowego.Zapewniam, że przygotowanie nie zajmie wam więcej niż 10 minut. U mnie w szafce zawsze są awaryjne pomidory w puszce i mleko kokosowe.

Gdy wpadną niezapowiedziani goście, szybko mogę podać im coś dobrego.

Składniki na 4 miseczki:

1 puszka krojonych pomidorów

200 ml mleczka kokosowego

200 ml bulionu

0,5 pęczka kolendry lub pietruszki

W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy pomidory w puszce oraz mleczko kokosowe.

Zagotowujemy. Próbujemy do smaku. Ja osobiście nigdy niczym więcej nie doprawiam tej zupy, ale być może ktoś z was będzie miał taką potrzebę.

Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Rozlewamy do miseczek.

Kolendrę siekamy i posypujemy krem.

Smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną