Szybkie, proste i przede wszystkim mega smaczne:) Składniki:- makaron Soba Noodles - suszone pomidory w oleju - 2 ząbki czosnku - pół pęczka świeżej bazylii - 30-40 g cheddara - 2 garści uprażonych migdałów - sól i pieprz do smaku Do blendera wrzuciłam ok. połowę suszonych pomidorów ze słoiczka o pojemności 280 g, czosnek, uprażone migdały, ser i bazylię. Nie spodziewałam się, że wyjdzie tak pyszne danie:) Makaron ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w 3 minuty gotowy!). Całość zalałam ok. połową oleju z pomidorów i zblendowałam na gładką masę (w razie potrzeby należy dodać oleju jeżeli masa będzie zbyt gęsta). Jakiś czas temu kupiłam w Lidlu japoński makaron Soba (pszenno-gryczany)... a ponieważ na kuchni azjatyckiej znam się mniej więcej tak jak na spawaniu metalu postanowiłam poimprowizować.