, bo oczywiście to on jest bohaterem dzisiejszego wpisu, to bez wątpienia przyprawa, z którą warto się zaprzyjaźnić z wielu względów. Początkowo przeraził mnie dość intensywny zapach ciasta, jednak smak okazał się bardzo ciekawy, choć zdaję sobie sprawę, że nie każdemu może przypaść do gustu. Polecam wtedy dodać do ciasta łyżeczkę miodu, ja z tego dodatku zrezygnowałam, gdyż jabłka w połączeniu z cynamonem są wystarczająco słodkie. Do tej pory uważam połączenie cynamonu i jabłka za mistrzostwo świata, jednak to tylko jedno z wielu jakie można wyczarować. Ponadto to doskonały sprzymierzeniec wszystkich odchudzających się- usprawnia trawienie i oczyszcza organizm pomagając w pozbyciu się nadprogramowych kilogramów. Jest on bardzo sycący, więc gwarantuję, że po takiej porcji nie będziecie myśleli o kolejnym posiłku przez dobre kilka godzin. No właśnie, z pozoru, bo jest tu jeden dość specyficzny składnik, mianowicie eko mąka sojowa firmy Fresano( ). Na liście moich kulinarnych uzależnień plasuje się on na zaszczytnym drugim miejscu, zaraz po maśle orzechowym.