Ruskie inaczej :)

Tomasz
Dania mączne
16.10.2014 6:40
Ruskie inaczej :)

4.Do masy dodaję sól i pieprz do smaku ( według uznania) , jajko i mąkę( można połączyć mąkę pszenna i ziemniaczana) . 5.Masę wyrabiam aż jej konsystencja będzie jednolita ( w razie potrzeby można dodać więcej mąki ) i formuję tak jak kopytka 6.Kluski gotuję partiami w osolonej wodzie z dodatkiem oleju 2 minuty od momentu wypłynięcia. Potrzebne nam będą : 250 g twarogu 1kg ziemniaków 4 średnie cebule jajko 4 łyżki mąki ziemniaczanej olej sól, pieprz Przygotowanie : 1.ziemniaki gotuję tradycyjnie w osolonej wodzie, bądź w mundurkach ( po ugotowaniu obieram). Przeglądając strony internetowe znalazłam całkiem łatwy w przygotowaniu i przede wszystkim tani pomysł na obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kimteamlife.wordpress.com/2014/10/15/ruskie-inaczej/