Składniki: 250 g tortellini (dałam z grzybami) 2 duże papryki czerwone 80 g cebulki perłowej marynowanej łyżka oliwy łyżka pesto bazyliowego ząbek czosnku sól, pieprz, pieprz kolorowy Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Uwielbiam pieczoną paprykę, dlatego sałatka z jej duża ilością nie mogła nie stać się moją ulubioną. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, skórką do góry. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę i paprykę kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.e-przepisykulinarne.pl/2015/02/salatka-z-tortellini-i-pieczona-papryka-242-kcal/