) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 3-4 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) - pęczek świeżego koperku - ulubiona przyprawa do mięs - 3 listki laurowe - 1 łyżka oleju rzepakowego - sól i pieprz do smaku - ewentualnie 1 łyżka mąki Podsmażone mięso wyjęłam z garnka, używając tego samego naczynia podsmażyłam na oleju poszatkowaną w piórka cebulę oraz czosnek po czym ponownie dodałam do niego mięso i listki laurowe. Ta szynka to propozycja obiadowa dla wszystkich tych, którzy tak jak ja uwielbiają jeść kaszę z sosem (osobiście uważam, że mięso w tym wszystkim jest zbyteczne.., ale sosik na jego bazie jest obłędny:P Pokroiłam ją w dość grube plastry, oprószyłam przyprawą do mięs i obsmażyłam w teflonowym garnku z obu stron nie używając tłuszczu (można dolać maleńką ilość wody).