Włoskie "Brasato al Barolo" - wołowina duszona w czerwonym winie

Magda
Boże Narodzenie
19.12.2024 18:12
Włoskie "Brasato al Barolo" - wołowina duszona w czerwonym winie

Jeśli uwielbiasz dania, w których smak wina idealnie łączy się z soczystym mięsem, zachwycające głębią smaku i aromatu.”Brasato al Barolo” to propozycja dla Ciebie! Włoskie „Brasato al barolo” czyli wołowina duszona w jednym z najbardziej cenionych win włoskich – Barolo to tradycyjne danie z Piemontu we Włoszech i prawdziwa kulinarna perła. To idealna propozycja na specjalne okazje, takie jak święta czy rodzinne obiady. Przygotowanie „Brasato al Barolo” rozpoczyna się od wyboru wysokiej jakości mięsa. Mięso marynuje się przez noc w mieszance Barolo, warzyw (marchew, cebula, seler naciowy) oraz aromatycznych przypraw. Dzięki temu wołowina nabiera intensywnego smaku. Zamarynowane mięso obsmażane jest …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/wloskie-brasato-al-barolo/