Mięciutkie rogaliki drożdżowe - przepis bez jajek

Monika
Desery
11.11.2024 10:39
Mięciutkie rogaliki drożdżowe - przepis bez jajek

Szukasz przepisu na mięciutkie rogaliki drożdżowe? Mam dla Ciebie przepis na rogaliki bez jajek, które wychodzą miękkie i puszyste. Te rogaliki smakują pysznie z każdym nadzieniem! Czy zamiast suchych drożdży można użyć świeżych? Tak, zamiast 7 g suchych drożdży możesz użyć 20 g świeżych drożdży. Jednak w przypadku użycia świeżych drożdży, najpierw należy zrobić zaczyn – czyli drożdże należy rozpuścić w letnim mleku z łyżką cukru i łyżką mąki, a następnie odstawić na około 10 minut, po czym dodać do reszty składników i wyrobić ciasto. Ile czasu i w jakiej temperaturze piec rogaliki drożdżowe? Rogaliki drożdżowe należy piec około 15-17 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/mieciutkie-rogaliki-drozdzowe-przepis/