Prosty przepis, na pyszne smarowidło do chleba, poszarpane mięsko uduszone w smalczyku, mniam.... Do tego ogóreczek małosolny lub kiszony i będzie pysznie.... Składniki: 600 g boczku surowego 400 g karkówki 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 2 kostki smalcu sól i pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od pokrojenia mięsa na kawałki jak na gulasz, cebulkę w grubą kostkę, czosnek odrobinę siekamy. W rondlu z grubym dnem, roztapiamy pół kostki smalcu, na smalec kładziemy mięso kawałki obok siebie nie na jedno na drugim. Ważne żeby się podsmażało a nie dusiło. Stawiamy na duży gaz i podsmażamy. Jak się podsmaży to przewracamy kawałki na drugą …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2024/04/smalec-z-miesem-jak-tuszonka.html