Kruche ciasto milionera

Krzysztof
Ciasta
10.09.2014 19:57
Kruche ciasto milionera

Składniki: 200 g mąki pszennej 75 g cukru pudru trzcinowego 200 g masła 200 g czekolady mlecznej 250 g masy kajmakowej lub mleko skondensowane w puszce* 1. Zagniatamy na jednolitą masę i wygniatamy dno formy do tarty 31 cm, Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Jeżeli używacie mleka skondensowanego, wkładamy go w puszce do garnka z wodą i gotujemy przez 2-3 godziny. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę masła, mieszamy do całkowitego połączenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2014/09/kruche-ciasto-milionera.html