Przepis na kokosowy deser w pucharku – czyli deserek kokosowa Princessa. Desery składają się z herbatników, kokosowego kremu budyniowego oraz polewy z białej czekolady. Deser kokosowa Princessa jest puszysty i delikatny – smakiem przypomina uwielbianą kokosową Princessę. Deserki możesz przygotować jako słodki poczęstunek na imprezę, czy spotkanie ze znajomymi. Przepis posmakuje każdemu, kto lubi smak kokosa! Sprawdź również inne pomysły na deserki w pucharkach: PRZEPIS – KOKOSOWY DESER Deser kokosowa Princessa Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 60 g herbatników Składniki na kokosowy budyń: 130 ml mleka kokosowego 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 30 g białej …
🍴 Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku
- Liczba porcji: 2
- Czas przygotowania: 15 min
- Szacunkowy koszt: 10 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 322 kcal
- Tłuszcze: 24g
- Węglowodany: 24g
- Białko: 3g
Składniki
- 2 batony PRINCESSA Kokosowa
- 1 opakowanie śmietany kremówki (36% tłuszczu)
- 50g cukru pudru
- 1 łyżka żelatyny
- okus emulsji waniliowej
Przepis
Jeśli jesteś wielbicielem smaku batonu PRINCESSA Kokosowa, ten przepis jest dla Ciebie. Wyjątkowo prosty i smaczny deser, który z powodzeniem możesz przygotować na różnego rodzaju spotkania z rodziną czy przyjaciółmi. Deser przygotowuje się bardzo szybko i nie wymaga użycia piekarnika, wystarczy kilka godzin w lodówce, by stał się nieodpartą pokusą dla kubków smakowych. Ważne jest, by używać świeżej śmietany i wysokiej jakości żelatyny, aby deser miał odpowiednią konsystencję. W zależności od upodobań, możesz dowolnie modyfikować przepis, dodając do niego różnego rodzaju owoce czy dodatki. Ten deser to gratka dla miłośników słodkości i doskonały pomysł na zaskoczenie gości unikalnym podaniem popularnego batonu. Smacznego!
- Rozkrusz batony PRINCESSA Kokosową na małe kawałki.
- Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
- Dodaj do ubitej śmietany kawałki PRINCESSA i całość delikatnie wymieszaj.
- Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody i dodaj do masy. Dodaj też kilka kropel ekstraktu waniliowego. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Deser przełóż do pucharków i wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możesz udekorować go np. wiórkami kokosowymi lub ulubionymi owocami.