Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku

Monika
Desery
04.01.2024 10:52
Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku

Przepis na kokosowy deser w pucharku – czyli deserek kokosowa Princessa. Desery składają się z herbatników, kokosowego kremu budyniowego oraz polewy z białej czekolady. Deser kokosowa Princessa jest puszysty i delikatny – smakiem przypomina uwielbianą kokosową Princessę. Deserki możesz przygotować jako słodki poczęstunek na imprezę, czy spotkanie ze znajomymi. Przepis posmakuje każdemu, kto lubi smak kokosa! Sprawdź również inne pomysły na deserki w pucharkach: PRZEPIS – KOKOSOWY DESER Deser kokosowa Princessa Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 60 g herbatników Składniki na kokosowy budyń: 130 ml mleka kokosowego 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 30 g białej …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/kokosowy-deser-princessa/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku

  • Liczba porcji: 2
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 10 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 322 kcal
  • Tłuszcze: 24g
  • Węglowodany: 24g
  • Białko: 3g

Składniki

  • 2 batony PRINCESSA Kokosowa
  • 1 opakowanie śmietany kremówki (36% tłuszczu)
  • 50g cukru pudru
  • 1 łyżka żelatyny
  • okus emulsji waniliowej

Przepis

Jeśli jesteś wielbicielem smaku batonu PRINCESSA Kokosowa, ten przepis jest dla Ciebie. Wyjątkowo prosty i smaczny deser, który z powodzeniem możesz przygotować na różnego rodzaju spotkania z rodziną czy przyjaciółmi. Deser przygotowuje się bardzo szybko i nie wymaga użycia piekarnika, wystarczy kilka godzin w lodówce, by stał się nieodpartą pokusą dla kubków smakowych. Ważne jest, by używać świeżej śmietany i wysokiej jakości żelatyny, aby deser miał odpowiednią konsystencję. W zależności od upodobań, możesz dowolnie modyfikować przepis, dodając do niego różnego rodzaju owoce czy dodatki. Ten deser to gratka dla miłośników słodkości i doskonały pomysł na zaskoczenie gości unikalnym podaniem popularnego batonu. Smacznego!

  • Rozkrusz batony PRINCESSA Kokosową na małe kawałki.
  • Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
  • Dodaj do ubitej śmietany kawałki PRINCESSA i całość delikatnie wymieszaj.
  • Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody i dodaj do masy. Dodaj też kilka kropel ekstraktu waniliowego. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Deser przełóż do pucharków i wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem możesz udekorować go np. wiórkami kokosowymi lub ulubionymi owocami.