Udostępnij Zapisz Placki z cukinii i pora z dodatkiem tartego oscypka oraz parmezanu to bardzo fajna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Jak one cudownie pachniały podczas smażenia! Można podać je solo lub wzbogacić o dodatek kleksa kwaśnej śmietany (lub serka kanapkowego) i kawałek wędzonego łososia (u mnie łosoś wędzony na gorąco). Podaną niżej porcję proponuję rozdzielić pomiędzy 2-3 osoby (2 dorosłych + dziecko lub dwóch dorosłych). Ja smażyłam je i jako cieńsze placki wykładane na patelnię za pomocą łyżki i formowałam w dłoniach nieco grubsze placuszki – te cieńsze, wykładane na patelnię łyżką wychodzą zdecydowanie smaczniejsze. 2 małe młode …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2023/06/21/placki-z-cukinii-z-porem-i-oscypkiem/