mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 250 g rabarbaru (4-5 sztuk) W misie miksera umieszczamy jajka oraz oba cukry. drobnego cukru do wypieków 1 op. cukru wanilinowego 1 i 1/2 szkl. Nie boję się użyć tego określenia – idealne:) Takie ciasto to fajna opcja wypieku na szybko. maślanki (w temp. pokojowej) 1/2 szkl. oleju 4 szkl. Zróbcie koniecznie, bo jest pyszne:) 3 jajka 1 szkl. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na wierzchu rozkładamy pokrojony na mniejsze kawałki rabarbar. Ale, ale! Ciasto będzie fajnie smakowało również z innymi owocami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2018/05/16/ciasto-maslankowe-z-rabarbarem/