Baton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru 😉 Pokombinowałam i to się naprawdę opłacało. Składniki: 30 suszonych śliwek 5 łyżek mielonych orzechów lub migdałów 5 łyżek erytrolu 200 ml śmietanki 30% 70 g masła 5 garści siekanych orzechów 100 g czekolady 70% 2 łyżki oleju Przygotowanie: Śliwki kroję na drobne kawałki, dodaję do nich mielone orzechy i zagniatam do połączenia się składników. Masę śliwkowo-orzechową rozprowadzam na niewielkiej blaszce lub w niewielkim naczyniu (u mnie silikonowa forma 8x15cm) wyłożonej/ym papierem do pieczenia. Blaszkę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/baton-z-krowka-bez-cukru/