Udka z sosem tatarskim

Beata
Obiad
11.05.2023 7:29
Udka z sosem tatarskim

Udka z sosem tatarskim Przepyszne, soczyste kotlety z udek kurczaka, przykryte sosem tatarskim. Idealne na różne uroczystości. 40 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki na kotlety: • 8 udek bez kości • Sól • Pieprz • Bułka tarta do panierki • 3 jajka • Olej do smażenia Składniki na sos: • 250 g ogórków konserwowych • 200 g pieczarek konserwowych • 300 g majonezu • 200 g jogurtu naturalnego • 30 g musztardy • Pieprz • Sól • 10 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Następnie panieruję w roztrzepanych widelcem jajkach, bułce tartej i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, przekładam do naczynia blendującego, blenduję. Ogórki z grzybami łączę z majonezem, musztardę, jogurtem, doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Sos tatarski układam na każdym kotlecie a wierzch posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 5. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. 6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/05/udka-z-sosem-tatarskim.html