Biała kiełbasa z śliwkami Potrzebujesz szybkiego dania a zarazem prostego na przekąskę oto przepis dla ciebie. Biała kiełbasa zapiekana z aromatycznym boczkiem oraz śliwkami. 20 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 4 cebule • 200 g śliwek suszonych • Olej do smażenia • 1 kg białej kiełbasy surowej • 200 g boczku wędzonego w paski • Pieprz • Sól • 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Białą kiełbasę gotuję, cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję połowę suszonych śliwek przekrojonych na połówki, doprawiam pieprzem, solą oraz majerankiem. Po usmażeniu cebulę ze śliwkami układam na dnie naczynia. 2. Białą kiełbasę po ugotowaniu nacinam wzdłuż a w środku każdej laski kiełbasy umieszczam po 3 śliwki suszone. 3. Kiełbaski owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożone papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. 4. Kiełbaski upieczone układam na cebuli. 5. Gotowe. 6. Smacznego.