Wiosenna sałatka ze szparagami i szpinakiem

Magda
Sałatki
25.04.2023 21:15
Wiosenna sałatka ze szparagami i szpinakiem

SKŁADNIKI Wiosenna sałatka ze szparagami i szpinakiem 2-3 garście różnych sałat np. rukoli, rzymskiej 1-2 garście szpinaku 200 g zielonych szparagów 100-150 g bobu kilkanaście rzodkiewek Cytrynowy dressing 60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia 30-40 ml soku z cytryny szczypta soli i pieprzu PRZYGOTOWANIE Wiosenna sałatka ze szparagami i szpinakiem Szparagi myjemy, osuszamy, usuwamy suche i twarde końcówki, następnie gotujemy na parze. Stan upieczenia szparagów sprawdzamy, wbijając w nie widelec. Jeśli widelec lekko wchodzi, szparagi są gotowe. Bób wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą i solimy. Gotujemy do miękkości, ok. 5-8 minut w przypadku młodego bobu. Ugotowany bób odcedzamy i …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/wiosenna-salatka-ze-szparagami/