Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

Beata
Obiad
17.04.2023 7:48
Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z koperkiem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach. 6 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 1 podwójny filet kurczaka • 100 masła • ½ pęczka koperku • Czosnek granulowany • Sól • Bułka tarta do panierki • Mąka pszenna do panierki • 2 całe jajka • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz czosnkiem. 2. Masło kroję w słupki, koperek drobno siekam. 3. Na każdym kawałku mięsa układam na środku masło, posypuję koperkiem i zwijam w roladki. 4. Każdą roladkę owijam ciasno folią i chowam do lodówki na dwie godziny. 5. Po tym czasie roladki panieruję w mące, w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 7. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/04/roladki-drobiowe-z-koperkiem-i-masem.html