Udostępnij Zapisz Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem pasty jajecznej i kabanosem, to danie, które po raz pierwszy przygotowałam na zeszłoroczne Święta. Wiedziałam, że będzie nam smakować, bo robię też podobną pieczeń z mięsa drobiowego (przepis znajdziesz TUTAJ). Tym razem całość przygotowałam z myślą, że podam ją na zimno, w formie zimnej płyty, dlatego nie napiszę, jak smakowała na ciepło, bo tego po prostu nie sprawdziłam 😉 Pieczeń kroiłam po całonocnym chłodzeniu w lodówce. Połączenie mięsa mielonego z jajkami i kabanosem zdecydowanie trafiło w nasz gust. Polecam. 500 g mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka, ale sprawdzi się też mielone …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2023/04/04/pieczen-z-jajkami-i-kabanosem/