Mięciutkie i pyszne bułeczki, muffinki cynamonowe. Uwielbiam cynamonowe wypieki i ten zapach który towarzyszy ich pieczeniu. tym razem trochę inne ale jak zwykle najpyszniejsze. Polecam do kawki .... Składniki: 2 żółtka + 1 całe jajko, 50 g cukru, 250 ml ciepłego mleka, 40 g świeżych drożdży, lub 2 op. suszonych, 70 g miękkiego masła 500g mąki Na nadzienie: na lukier: 4 łyżki cukru pudru+ sok z cytryny, łyżka wody Przygotowanie: Ucieramy żółtka i jajko z cukrem. Do mleka wkruszamy drożdże i mieszamy, dodajemy do utartych żółtek, dodajemy również mąkę i wyrabiamy. Jak składniki się połączą to dodajemy miękkie masło i wyrabiamy jeszcze kilka minut (ciasto będzie nadal trochę luźne). posypujemy po wierzchu mąką i nakrywamy folią spożywczą . Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto na stolnicę, zagniatamy ponownie, w razie potrzeby podsypujemy mąką. Dzielimy na 12 części. W miseczce mieszamy 3/4 szkl. cukru u mnie brązowy, ale może być … (cały przepis w linku poniżej)