Bułeczki nadziewane boczkiem i cebulą

Ewa
Śniadania
09.03.2023 9:30
Bułeczki nadziewane boczkiem i cebulą

Udostępnij Zapisz Słuchajcie, jakie te bułki wyszły dobre! Jestem w szoku… takim pozytywnym, ma się rozumieć 🙂 Boczku dałam 200 g i do tego 2 średniej wielkości cebule, bo lubimy. Farszu wyszło dużo. Bułeczki są przepyszne, nie wiem jak smakują na zimno, bo wsunęliśmy wszystkie jeszcze ciepłe. No nie dało się odczekać, tak pachniały;) Polecam miłośnikom boczku. A jeśli nie jesteście fanami mąki żytniej razowej, mimo wszystko też spróbujcie, jest wyczuwalna, ale nie dominująca. Moim zdaniem bułeczki są rewelacyjne 😉 1 szkl. mąki żytniej chlebowej 2 szkl. mąki pszennej (dałam taką do pizzy, typ 00) szczypta soli 1 łyżeczka cukru …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2023/03/09/buleczki-nadziewane-boczkiem-i-cebula/