Schabowe w chrupiącej panierce pod pierzynką

Beata
Obiad
07.03.2023 6:39
Schabowe w chrupiącej panierce pod pierzynką

Schabowe w chrupiącej panierce pod pierzynką Lubisz poznawać nowe smaki a masz dość już zwykłych kotletów schabowych, zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Kotlety schabowe w chrupiącej panierce przykryte warzywami, zapiekane z serem mozzarella. 40 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 kg schabu • 1 cebula • ½ główki kapusty pekińskiej • 20 dag pieczarek • 1 duża marchew • 1 papryka czerwona • 2 kulki mozzarelli • 200 g płatków kukurydzianych • 2 jajka • Mąka pszenna do panierki • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanych jajkach i na koniec w pokruszonych płatkach kukurydzianych. 3. Kotlety smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. 4. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną i poszatkowaną kapustę. Warzywa doprawiam pieprzem oraz solą. Smażę około 10 minut. 6. Następnie warzywa układam na każdym kotlecie. 7. Warzywa przykrywam plasterkami sera mozzarella. 8. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. 9. Kotlety gotowe, podaję z frytkami. 10. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/03/schabowe-w-chrupiacej-panierce-pod.html