Zupa fasolowa z czarnej fasolki meksykańskiej

Nela
Zupy
28.02.2023 9:06
Zupa fasolowa z czarnej fasolki meksykańskiej

Zupa fasolowa. Gęsta i sycąca. Doskonała na pożywny obiad w chłodne dni. Dzisiejszą ugotowałam z czarnej meksykańskiej fasolki. Czarna fasola uznawana jest za najzdrowszą odmianę fasoli. Zawiera duże ilości pełnowartościowego białka oraz witamin z grupy B. Posiada wysoką wartość odżywczą i jest bogatym źródłem lekkostrawnej skrobi stanowiącej źródło energii dla organizmu. Fasola czarna najczęściej jest wykorzystywana w daniach kuchni meksykańskiej. Dziś wykorzystałam ją do przygotowania tradycyjnej, polskiej zupy fasolowej. Jeśli nie macie czarnej fasolki możecie użyć każde innej odmiany czerwonej, białej czy kolorowej. Przy najbliższej okazji polecam Wam jednak spróbować czarnej, jest bardziej delikatna i świetnie smakuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2023/02/zupa-fasolowa-z-czarnej-fasolki.html