Udostępnij Zapisz Maślankowe pancakes, to zaraz po klasycznych pancakes i placuszkach na maślance moje ulubione placuszki śniadaniowe. Placuszki są pyszne i pięknie wyrastają. Najlepsze są na świeżo, ale można też przygotować je wieczorem, a na następny dzień zapakować do śniadaniówek i zabrać do szkoły/pracy. My zawsze tak robimy 🙂 Wychodzi ich dosyć duża porcja. Bardzo dobrze smakują polane syropem klonowym/posmarowane powidłami/oprószone cukrem pudrem a nawet solo, bez dodatków. szklanka = 250 ml 2 szkl. mąki pszennej 35 g cukru pudru (jeśli lubisz słodkie placki, możesz dać troszkę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2023/02/23/maslankowe-pancakes/