Surówka z pieczonymi ziemniakami

Beata
Sałatki
02.02.2023 9:00
Surówka z pieczonymi ziemniakami

Surówka z pieczonymi ziemniakami Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa. 40 minut czas przygotowania 7 porcji Składniki: • 5 szt. ziemniaków • 1 sałata lodowa • 5 ogórków konserwowych • 1 papryka czerwona • 1 mały jogurt naturalny • 2 łyżeczki musztardy francuskiej • Sól • Pieprz • 1 łyżeczka soku z cytryny • 1 łyżka przyprawy Gyros • 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieram, myję, kroję w plasterki. Następnie przekładam do miski, wlewam oliwę z oliwek, wsypuję sól, przyprawę Gyros, mieszam. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. 2. Sałatę drobno kroję, ogórki kroję w plasterki, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Warzywa przekładam do miski, wlewam sok z cytryny, mieszam. 3. Do naczynia wlewam jogurt, dodaję musztardę, wsypuję pieprz oraz sól, mieszam. 4. Sos łączę z warzywami i dodaję upieczone ziemniaki. 5. Sałatka gotowa. 6. Smacznego.”

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/02/surowka-z-pieczonymi-ziemniakami.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook