Kotlety z udek pod pierzynką Znudziły Ci się kotlety ze schabu, spróbuj przygotować kotlety z udek kurczaka. Pierzynka tak przygotowanie sprawi, że kotlety są soczyste i smaczne. 9 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 9 szt. podudzia z kurczaka • 1 łyżka przyprawy Gyros • Sól • pieprz • 1 szt. cebuli • 5 jajek ugotowanych na twardo • 2 jajka surowe • 10 dag sera żółtego • 3 łyżki majonezu • Bułka tarta do panierki • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam cebulę do miski, dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, obrane, drobno posiekane ugotowane jajka, majonez, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i nakładam na wierzch każdego kotleta. 4. Zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. 5. Kotlety gotowe, podaję z surówką z ziemniakami. 6. Smacznego.