Surówka kopenhaska

Beata
Sałatki
26.01.2023 8:17
Surówka kopenhaska

Surówka kopenhaska Surówka obiadowa, którą podasz jako dodatek do mięsa. To najlepsza surówka warzywna, jaką kiedykolwiek jadłam. Spróbuj i przekonaj się sama. 6 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • 1 główka sałaty lodowej • 1 duża marchew • 5 ogórków kiszonych • 1 czerwona cebula • 1 pęczek szczypiorku • 3 łyżki musztardy francuskiej • 3 łyżki jogurtu naturalnego • Czosnek granulowany • Pieprz • Sól Sposób przygotowania: 1. Sałatę, szczypiorek drobno siekam. 2. Marchew obieram, ścieram na tarce od dużych oczkach 3. Ogórki kiszone również ścieram na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę obieram drobno kroję. 5. Warzywa wszystkie przekładam do miski. 6. W naczyniu mieszam jogurt, musztardę, czosnek, pieprz, sól i dodaję do warzyw. Wszystko delikatnie mieszam i przekładam do naczynia. 7. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa. 8. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/01/surowka-kopenhaska.html