Fasolka curry Pyszna fasolka szparagowa w sosie z dodatkiem aromatycznej przyprawy curry. Doskonały dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. 4 porcje 30 minut czas przygotowania Składniki: ·½ kg fasolki szparagowej ·2 ząbki czosnku ·2 cm korzenia imbiru ·1 łyżka oleju ·½ łyżeczki gorczycy białej ·½ łyżeczka kolendry mielonej ·3 goździki ·1 cebula ·1 duża marchew ·1 łyżeczka przecieru pomidorowego ·1 łyżeczka curry ·Szczypta chili ·Sól ·1 kostka warzywna ·1 łyżka cukru trzcinowego ·1 ½ szk. wody ·3 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: 1.Jedną łyżkę oleju rozgrzewamy na dużej patelni. Dodajemy gorczycę, kolendrę, goździki. 2.Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy, …