Zupa Kung Fu Przepis dla miłośników zup i dań jednogarnkowych bez konieczności przygotowywania drugiego dania. 60 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: • ½ kg mięsa z łopatki wieprzowej • 10 dag boczku wędzonego • 5 szt. ziemniaków • 1szt. cebuli • 4 ząbki czosnku • 1 szt. marchwi • 1 szt. korzenia pietruszki • 1/3 główki kapusty • 25 dag pieczarek • 2 szt. papryki czerwonej • 1 szt. papryczki Chili • 200 g koncentratu pomidorowego • 1 łyżka mąki pszennej • Olej do smażenia • pieprz • Sól • 1 łyżeczka papryki słodkiej • 1 łyżeczka papryki ostrej • 1 łyżeczka majeranku Sposób przygotowania: 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję boczek pokrojony w drobną kostkę, mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam solą oraz paprykami słodką i ostrą. Smażę około 30 minut. 2. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuję. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, solę i gotuję około 20 minut. 3. Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem oraz solą. Do grzybów dodaję oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki czerwone oraz papryczkę chili. Smazę około 10 minut. 4. Do ugotowanych warzyw przekładam mięso oraz usmażone grzyby z paprykami. 5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec wsypuję majeranek, chwilkę gotuję. 6. Zupa gotowa. 7. Smacznego.