Strucla drożdżowa z kremem czekoladowym.

Desery

18.01.2023 9:47

Strucla drożdżowa z kremem czekoladowym.

Nie ważne czy na słodko, czy na słono. Ciasto w keksówkach zostawić jeszcze na 30- 40 minut do ponownego wyrośnięcia. Przeciąć ją wzdłuż na pół, tak żeby z jednej strony zostało 1-1,5 cm nie rozcięte. Składniki: 150 g. mleka ciepłego 40 g. drożdży 3 pełne łyżki cukru 500 g. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Dodatkowo: 3-4 łyżki kremu czekoladowego (u mnie Nutella) cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Ciepłe mleko wlać do miski. Następnie przecięte kawałki ciasta zaplątać ze sobą na przemian. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Słodkie ciasto drożdżowe, posmarowałam kremem czekoladowym zawinęłam, upiekłam i mogłam zachwycać się jego smakiem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt. Dziś mam dla Was przepis na słodko.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2023/01/strucla-drozdzowa-z-kremem-czekoladowym.html