Surówka z kapusty pekińskiej Szybko, prosto przygotujesz surówkę z warzyw do dania mięsnego na niedzielny obiad. Zioła dodane do warzyw nadają wyrazisty smak surówce. 7 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • ½ główki kapusty pekińskiej • 1 puszka kukurydzy konserwowej • 5 szt. ogórków konserwowych • 2 ząbki czosnku • 1 pęczek koperku • 3 łyżki majonezu • 3 łyżki jogurtu • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • Pieprz • Sól Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno kroję, kukurydzę odlewam z zalewy, ogórki kroję w pół plasterki, koperek drobno siekam. 2. Do naczynia przekładam majonez, jogurt, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypuję pieprz, sól, zioła, dokładnie mieszam i łączę z warzywami. 3. Sałatka gotowa. 4. Smacznego.