Rogale budyniowo-marcepanowe

Karolina
Desery
02.01.2023 12:13
Rogale budyniowo-marcepanowe

Te proste rogale budyniowo-marcepanowe sprawdzą się doskonale jako szybki deser, przekąska dla niespodziewanych gości, na imprezę czy po prostu coś dobrego do kawy. Rogale są zrobione z ciasta francuskiego, które możecie wykonać sami (ale wtedy nie będą już szybką przekąską 😉 ), albo posilić się gotowym ciastem francuskim. Ja tutaj wybrałam tę drugą opcję, ponieważ naprawdę czas mnie gonił 😊 Składniki na 10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (230 g) ½ budyniu (20g) 100 ml mleka 150 g marcepanu 1 jajko Przygotowanie: Budyń gotuję w 100 ml mleka, nie dodaję cukru. Odstawiam do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyciągam godzinę wcześniej z …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/rogale-budyniowo-marcepanowe/