Składniki: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody mineralnej 250 ml mąki pszennej 3 jajka 3 łyżki oleju sól Farsz: 250 g sera żółtego 600 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła sól pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania 2 jajka do panierowania Sposób wykonania: Do wysokiego naczynia wrzucamy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe. Na każdego naleśnika nakładamy dwie łyżki farszu, zostawiając po bokach 2-3 cm margines po bokach. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim poszatkowaną cebulę. Podajemy na ciepło jako dodatek do barszczu czerwonego lub jako danie główne np. z ketchupem. Dwa przeciwległe boki zawijamy do środka, następnie zwijamy naleśnika w rulon od gór do dołu tworząc krokieta.