Mielone wyspy z ananasem Spodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis. 9 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego • 1 jajko • 1 łyżka majeranku • 1 łyżeczka papryki ostrej • 1 szt. cebuli • 2 łyżki bułki tartej • 2 łyżki śmietany 12% • 1 puszka ananasów • 15 dag sera żółtego • Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną. 2. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C. 3. Po upieczeniu kotlety układam w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kotlecie układam krążek ananasa, posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 4. Chwilę zapiekam w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. 5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami. 6. Smacznego.